Ръководството на Каляри планира да разчисти отбора от излишни играчи до затварянето на трансферния прозорец. Първоначалните усилия ще бъдат насочени към продажбата или преотстъпването на минимум трима от нападателите, защото там бройката е огромна. 

В момента сардинците разполагат с цели деветима играчи на тази позиция, а наставникът Роландо Маран иска да са максимум шестима в разширения му състав. Договор с тима имат Алберто Чери, Жоао Педро, Леонардо Паволети, Кирил Десподов, Рикардо Доратиото, Франческо Верде, Хан Кван Сон, Даниеле Рагацу и Диего Фариас. 

Според регионалните медии в Сардиния, мястото на нито един не може да се смята за сигурно, защото при подходяща оферта всеки може да бъде продаден. Това включва дори Десподов, който прави много силни мачове по време на предсезонната подготовка на отбора. 

Двама от сигурните напускащи са севернокореецът Сон и бразилецът Фариас. Но третият продаден или пратен под наем може да е всеки един от другите седмина останали. Бъдещето им трябва да е ясно до няколко дни.