Полузащитникът на Милан Кака бе категоричен, че нито за момент в края на финала на Шампионската лига не си е помислил, че кошмарът от Истанбул през 2005г. може да се повтори.

Тогава „росонерите” водеха с 3:0, а впоследствие допуснаха изравняване и загубиха трофея от Ливърпул.

Отново срещу Ливърпул снощи Милан успя да се наложи с 2:1, като попадението за англичаните падна в заключителните минути.

„Абсолютно не,” отговори кратко Кака на въпрос дали след получаването на този гол Милан се е уплашил да не се стигне отново до ужасния финал в Истанбул.

„Ние бяхме наясно, че още хиляда пъти да играем онзи мач в Истанбул, никога няма отново да се случи това. Така че, след тяхното попадение, ние знаехме, че няма проблем.”

„Онова бяха просто лоши шест минути, в които пуснахме три гола. Никога няма да допуснем подобно нещо отново,” заяви Кака.

Бразилецът се очертава като основен фаворит за спечелване на Златната топка и призна, че представянето на отбора като цяло му помага в тази цел. „Винаги съм казвал, че персоналните награди идват като следствие на изявите на отбора. А днес Милан бе страхотен,” завърши Кака, който предизвика допълнителен медиен интерес с изразяването на радостта си след последния съдийски сигнал.

Кака се свлече на колене и отправи ръце към небето, а на фланелката му бе изписано: "Принадлежа на Господ".