Българският национал Ивайло Чочев изигра цял мач за своя Палермо, който завърши наравно 1:1 като гост на Лацио в мач от 13-ия кръг на Серия А.

Българският национал бе сред активните за своя отбор, а в 66-ата минута бе много близо и до гол, който бе предотвратен единствено от добрата намеса на Федерико Маркети.

Първото полувреме на „Олимпико“ премина сравнително скучно и без особени положения пред двете врати, но гостите все пак успяха да открият резултата в 21-ата минута. След рикошет топката попадна в Едоардо Голданига пред наказателното поле. Без да се замисля 22-годишният защитник отправи отличен изстрел в долния ляв ъгъл и реализира за 1:0.

В 58-ата минута Чочев се записа в статистиката с жълт картон, а няколко минути по-късно бе много близо до попадение. Бившият футболист на ЦСКА стреля извън наказателното поле в посока десния ъгъл на вратата, но Маркети внимаваше и майсторски успя да избие топката.

2 минути по-късно пък Оскар Хилемарк извърши нарушение в наказателното поле и съдията Доменико Чели отсъди дузпа за Лацио. Зад топката застана Антонио Кандрева, който с изстрел в долния ляв ъгъл вкара за 1:1.

В 76-ата минута Лука Ригони можеше да даде нов аванс на Палермо, но Маркети отново бе на мястото си.

В класирането Лацио е на осмо място с 18 точки, а Палермо е на 16-а позиция с 14.

В друг мач от кръга Торино победи Аталанта с 1:0 като гост. Единственият гол бе на Чезаре Бово в 52-ата минута.

Киево пък грабна трите точки при гостуването на Карпи след успех с 2:1. Голове на Инглезе и Меджорини в началните минути дадоха комфортен аванс на „летящите кончета“, а почетният гол за Карпи дойде след автогол на Гамберини в 61-ата минута.