Отборът на Ювентус продължава преследването на Наполи за лидерската позиция в Италия. Юве победи Дженоа с 1:0 в мач от 23-я кръг на Серия А и записа 13-а рекордна поредна победа в шампионата. Футболистите водени от треньора Масимилиано Алегри е втори във временното класиране с 51 точки, на две от водача Наполи.

Тимът на Дженоа пък е 16-и в Италия с 24 точки, като това бе трети двубой без победа.

Успехът на Ювентус дойде с автогол на съперника, след като в 30-ата минута Себатиан де Майо имаше нещастието да отбележи в собствената си врата.

Още в 13-ата минута Пауло Дибала се измъкна от бранителите на гостите и стреля от около 23 метра, но топката мина край дясната греда.

В 35-ата минута Пауло Дибала пропиля отлична възможност да поведе с 2:0, след като стреля в стената от защитници от пряк свободен удар.

След почивката стражът на Дженоа Матиа Перин трябваше да спасява вратата си след удар на Симоне Дзадза. В 75-ата пък Пол Погба не успя да изведе в обещаваща позиция Хуан Куадрадо, но защитник се намеси навреме.

Ювентус завърши двубоя с човек по-малко след като Симоне Дзадза бе изгонен с директен червен картон в първата минута на добавеното време.

В останалите срещи от 23-я кръг в Италия:

Верона – Аталанта 2:1

В първата победа за сезона на Верона, Аталанта излезе напред в 30-ата минута с гол на Андреа Конти, а Верона изравни в 42-ата минута чрез Лука Силигарди. Победният гол за домакините бе дело на Джампаоло Пацини в 83-ата минута. Аталанта пък остана с 10 човека в 55-ата минута след червения картон на Букари Драме.

Фиорентина – Карпи 2:1

Фиорентина дръпна във втората минута с Борха Валеро. Карпи изравни в 73-ата с гол на Кевин Лазаня, а победата за домакините донесе в 93-ата минута Мауро Сарате.

Интер – Киево 1:0

В 48-ата минута за Интер реализира Мауро Икарди.

Сапдория – Торино 2:2

Луис Муриел даде преднина на домакините в 66-ата минута. Андреа Белоти изравни за 1:1 в 71-ата минута. Роберто Сориано вкара в 84-ата за 2:1 за Самдория, но с попадение в 94-ата минута Белоти с второто си попадение изравни за 2:2

Емполи – Удинезе 1:1

Удинезе поведе в 23-ата минута чрез Дуван Сапата. В 68-ата Рикардо Сапонара изпусна дузпа за Емполи, а в 91-ата минута Мануел Пучиарели изравни за 1:1.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS