Ръководството на Ювентус е сключило сделка за звездата на Емполи Рикардо Сапонара. „Спорт Медиасет“ твърди, че 24-годишният опорен халф ще премине в Торино след края на сезона.

Бившият играч на Милан блести ярко за тосканците през както през миналата, така и през настоящата кампания. Дотук той има 7 асистенции и 5 гола за тях в Серия А.

Логично изявите на полузащитника привлякоха вниманието на „старата госпожа“. Шампионът на калчото реши да действа бързо и да изпревари конкуренцията в битката за подписа на таланта.

Информацията сочи, че трансферната сума за Сапонара ще бъде от порядъка на 15 милиона евро. Освен това Юве ще прати и Джанлука Лападула в посока „Стадио Карло Кастелани“. Лападула към момента играе в Пескара и Серия Б, като президентът на „делфините“ Даниеле Сабастиани намекна, че торинци ще купят 25-годишния играч.

Сделката за него може да се случи още до края на месеца, като Юве ще плати 5 милиона за нападателя и ще прати под наем в Пескара Хьордур Магнусен и Кристиан Паскуато.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS