Отборът на Наполи не успя да победи закъсалия Дженоа и завърши наравно – 1:1, у дома срещу тима от Генуа. Гостите играха повече от един час с човек по-малко, тъй като Стефано Стураро си изкара червен картон в 28-ата минута, за да може в 36-ата Дрийс Мертенс да поведе в резултата. Въпреки, че играха с 10 човека, то Дженоа се амбицира и стигна до равенството в третата минута на добавеното време от първата част, след като Дарко Лазович реализира феноменален гол. Факт е, че подходът към мача от южняците бе меко-казано странен, като се отличава факта предстоящият мач срещу Арсенал от 1/4-финалите в Лига Европа.

Така Наполи вече е на 20 точки зад лидера Ювентус и има 64 пункта, като загуба днес щеше да направи „бианконерите” и на практика шампиони, но те ще трябва да почакат до другия уикенд. Дженоа пък остава 14-и с 34 точки. Лидерът в Италия му трябва само един успех, за да официализира вече крайно спечелването на титла №35 за Юве.

Наполи стартира настървено срещата на „Сан Паоло”, а още във втората минута можеше да открие резултата чрез Аркадиуш Милик. Полякът овладя в наказателното поле и стреля, ала топката отлетя високо-високо над напречната греда на Дженоа. Десетина минути по-късно опитният Горан Пандев си опита късмета отблизо, но ударът бе неточен – аут.

В 21-ата пък отново Пандев опита да затрудни Орестис Карнезис, но стражът на неаполитанците реагира добре и боксира в корнер.

В 28-ата минута пък Стефано Стураро извърши нарушение, което бе отчетено след ВАР от рефера Фабрицио Паскуа и бе изгонен. Шест по-късно пък Наполи поведе с 1:0. Халфът Пьотр Зиелински видя успоредно Дрийс Мертенс, а белгийският нападател на Наполи стреля от средна дистанция, но с прекрасна точност – 1:0.

Миг по-късно пък Корай Гюнтер можеше да изравни резултата, след като се извиси след корнер, но Карнезис боксира топката.

В добавеното време на срещата пък Лазович стреля феноменално от воле отдясно след пас на Горан Пандев, а топката премина край десния крак на Карнезис, за да влети във вратата му – 1:1.

Тимът, воден от Карло Анчелоти, започна да търси успеха при домакинството си още от началните минути на втората част, а първият пропуск дойде в 57-ата, когато удар на Милик бе блокира от Андрей Раду. Последва пренареждане на футболистите на Дженоа в изключителни защитни функции, като това ограничи жестоко оафнзивните играчи на Наполи.