Ювентус записа първо реми за сезона, след като завърши 1:1 с Удинезе в мача мача от 27-ия кръг на Серия А. По този начин шампионът прекъсна и серията си от 10 поредни победи във всички турнири и шест в майсторския ешелон на Италия. Удинезе поведе чрез Дуван Сапата на стадион „Фриули“, а равенството оформи Леонардо Бонучи.

„Бианконерите“ продължават да водят убедително в класирането с 67 точки, докато вторият Рома има 59. Удинезе е 14-и с 30.

Ювентус упражни на натиск в първите минути след началото, а положения се разкриха пред Миралем Пянич и Пауло Дибала. В първата ситуация противниковият страж изби, а във втората – топката излезе в аут. Последваха силни минути за домакините, като в 21-ата Сапата получи хубав пас в пеналта и стреля, но Джанлуиджи Буфон не бе затруднен и изби. Стипе Перица опита късмета си в 33-ата минута, но Буфон отново показа класата си. В 37-ата минута Удинезе поведе. След дълъг извеждащ пас от Данило към Сапата, последният напредна отляво, нахлу в наказателното поле и въпреки че Буфон излезе да го блокира, успя от малък ъгъл да се разпише за 1:0.

След почивката домакините имаха възможност да удвоят аванса си. При центриране от корнер, Фелипе нанесе удар с глава, който обаче мина над вратата.

Футболистите на „Старата госпожа“ се върнаха в мача след час игра. Те получиха право да изпълнят фаул отдясно. Пауло Дибала центрира в пеналта, а Леонардо Бонучи засече с глава за 1:1.

Якуб Янкто получи добро подаване в наказателното поле в 83-ата минута, но изстрелът му излезе в аут.

В продължението на срещата Ювентус имаше две добри положения, но така не успя да стигне до пълен обрат. Дани Алвеш стреля в 92-ата минута, но вратарят Орестис Карнезис се отчете с великолепно спасяване. Две минути след това удар с глава на Гонсало Игуаин мина на сантиметри над напречната греда.

Ето и още резултати от 27-ия кръг:

Аталанта – Фиорентина 0:0

Каляри – Интер 1:5

Кротоне – Сасуоло 0:0

Емполи – Дженоа 0:2

Торино – Палермо 3:1