Треньорът на Ювентус Антонио Конте успя да събере значителна сума от продажбите на Милошо Красич и Елхеро Елиа, а в момента търси купувач на трети полузащитник – Фелипе Мело, който изкара миналия сезон под наем в Галатасарай. Зад всичко това стои желанието на „старата госпожа“ да намали разходите за заплати и да натрупа допълнителни финанси за нова офанзива спрямо капитана на Арсенал Робин ван Перси.

Трансферите на Красич във Фенербахче и Елиа във Вердер вече донесоха 15 милиона евро на торинския гранд, а Мело изглежда все по-близо до това да заиграе в Турция или Сърбия. Бразилецът направи добър сезон със „сараите“ и се очаква най-вероятно да остане за постоянно в Истанбул.

В момента обаче турските шампиони не могат да постигнат съгласие с Ювентус относно цената на дефанзивния халф. Медиите в Италия считаха преговорите за пропаднали, но наскоро се появиха индикации, че диалогът между двата клуба продължава.

Целта пред носителя на скудетото е да прибере около 8 милиона евро за Мело, а според последните информации от Галатасарай са склонни да платят сумата.