Ювентус и Интер завършиха наравно 1:1 в супердербито на италианския футбол. В мача от 11-тия кръг на Серия А двата гранда не можаха да се победят, въпреки надмощието на Интер през по-голямата част от мача.

Въпреки спечелената точка обаче, футболистите на Ювентус не можаха да изпълнят целта си и да победят „нерадзурите”.

Двубоят бе чакан с голям интерес, тъй като бе първия между двата тима след корупционния скандал, разтърсил Италия преди две години. Тогавашният шампион Ювентус бе обвинен в уредени мачове и купени съдии. Вината на „бианконерите” бе доказана и титлата бе присъдена служебно именно на Интер. Юве пък трябваше да прекара един сезон в Серия Б.

През седмицата, съпътсваща двубоя, много от футболистите на „старата госпожа” се заканиха, че ще си отмъстят за загубената по административен начин титла през 2006 година.

Дербито не бе лишено от скандали, след като началото на двубоя бе забавено заради озверели фенове на домакините, които бяха барикадирали автобуса на Интер и „нерадзурите” не можеха да стигнат до стадиона.

Двубоят започна с надмощие на гостите, които бяха по-активни и владееха повече топката. Техният натиск донесе резултат четири минути преди края на първото полувреме. Тогава Жулио Сезар пое топката в центъра на терена и центрира към Хулио Крус, който на границата на наказателното поле пое топката с гърци, измъкна се от Легроталие и Киелини и с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Буфон откри резултата в срещата.

Второто полувреме започна с леко надмощие на домакините, но Дел Пиеро и Трезеге се отличиха с пропуски.

В 58-мата минута Киелини за пореден път фаулира бившия си съотборник Ибрахинович, който през целия мач бе бурно освиркван от феновете в Торино. Ударът на Киву от фаула затруди до максимална степен Буфон, който все пак успя да спаси. Топката обаче попадна в Камбиасо, който вкара в опразнения от стража ъгъл. Асистент реферът Роки обаче отмени гола заради засада.

Старши треньорът на Юве Марчело Липи извади от игра ветераните Павел Недвед и Алесандро Дел Пиеро и на техните места пусна Мауро Каморанези и Винченцо Якуинта. Промените внесоха свежест в домакините и положенията пред вратата на Жулио Сезар започнаха да валят едно след друго. При най-чистото от тях Якуинта центрира перфектно на Трезеге, но Сезар спаси удара на французина с върха на пръстите си.

Все пак изравнителното попадение не закъсня и в 77-мата минута именно двете резерви на Юве донесоха равенството. Молинаро центрира в наказателното поле на Интер, Якуинта свали топката на крака на Каморанези. Изстрелът на нападателя попадна в тялото на Валтер Сакуел и излъга неприятно Сезар, за който бе невъзможно да спаси.

Със спечелената точка Юве запази интригата в Серия А. „Бианконерите” са на 4-то място с 21 точки, но само на една от третия Рома и на 2 зад Фиорентина. Интер пък запази лидерската си позиция, но преднината на „нерадзурите” пред Фиорентина бе стопена на 2 точки.