Носителят на трофея Ювентус продължава успешния си поход за Купата на Италия. "Старата госпожа" имаше тежка задача срещу Лацио на "Олимпико", но взе своето и след успех с 1:0 стигна до предпоследния етап на надпреварата. 

В герой за "бианконерите" като автор на единствения гол се превърна швейцарският краен бранител Щефан Лихтщайнер, който беше точен малко след почивката и това се оказа достатъчно за победата. 

Иначе през целия мач играчите на Юве бяха по-активните, а "орлите" предпочитаха да отбиват натиска им и да дебнат своите шансове на контраатака. Домакините можеха да поведат рано-рано, но в 12-та минута Кейта Балде пропусна от чиста позиция за тях. 

Отговорът на "черно-белите" дойде след страхотен шанс, открил се пред Пол Погба в средата на първата част, но френският национал не беше точен. Симоне Дзадза и Алваро Мората също не можаха да дадат преднина на тима си преди почивката. 

След почивката футболистите на "старата госпожа" продължиха да редят пропуск след пропуск, а най-големият от тях беше на Симоне Дзадза, който почти на празна врата не можа да открие резултата. 

Но това статукво беше нарушено в 66-та минута. Тогава удар на Дзадза се отклони от гредата, но при добавката вече Лихтщайнер прати топката зад голлинията. Вратарят Етрит Бериша направи всичко по силите си и изби в крайна сметка топката.

Повторенията с новата технология обаче показаха, че усилията му са били напразни, защото топката беше преминала голлинията с целия си обем и така попадението беше зачетено и Юве поведе. 

В крайна сметка този гол се оказа и единственият в мача, но напълно достатъчен на "бианконерите" да продължат на полуфиналите. Там ги чака не по-малко трудно препятствие - Интер. Битките с "нерадзурите" обаче ще бъдат две, така че зрелището ще е пълно. В другия полуфинал Милан играе с аматьорите от Алесандрия.