Главните конкуренти на България за място на Световното първенство в ЮАР през 2010 година Италия и Ирландия показаха, че не взимат пример от България. За разлика от българските футболисти, италианци и ирландци постигнаха победи в 4-тия кръг от борбата в група 8, с което дадоха още по-сериозна заявка за първите две места в групата.

„Скуадра адзура” постигна труден успех с 2:1 като домакин на Черна гора. Италианците бяха по-добрият отбор през целия мач, но направиха куп пропуски и трепериха до самия край на мача.

Домакините откриха резултата още в 8-мата минута, когато Алберто Акуилани засече пас по земя на Симоне Пепе и от близко разстояние вкара за 1:0.

10 минути по-късно играещият в Рома Мирко Вучинич възстанови статуквото след прекрасна самостоятелна акция и прецизен удар с левия крак покрай Амелия.

В 28-мата минута Акуалани с втория си гол в мача даде нова преднина на Италия. След грешка в отбраната на Черна гора топката попадна в халфа на Рома, който дебнеше на близката греда след изстрел на Киелини и успя да вкара за 2:1, което се оказа и крайният резултат.

В другия мач от нашата група Ейре победи Кипър с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза звездата на Ливърпул Роби Кийн още в 6-тата минута.

Класиране в група 8:

1. Италия 10

2. Ирландия 7

3. БЪЛГАРИЯ 3

4. Черна гора 2

5. Грузия 2

6. Кипър 1