Директорът на Ювентус Павел Недвед не спести суперлативите си към рекордната покупка на клуба Гонсало Игуаин. Според легендата на „бианконерите“ аржентинският голаджия е най-добрият на своя пост в света и в следващите сезони ще бъде основна величина за отбора.

През лятото Игуаин извърши доста противоречив трансфер от Наполи, като Юве брои 90 милиона евро за подписа му и го превърна в най-скъпата покупка в италианския футбол. Бившият ас на Реал Мадрид показа, че няма да се нуждае от дълго време за адаптация. Той вече има 6 гола в 9 шампионатни мача за торинци.

„Никога не е лесно дори за шампион да свикне с обстановката в нов клуб. Има ддоста примери за играчи, които отначало изпитват трудности, а после буквално експлодират“, каза Недвед.

„Ние сме много доволни от Игуаин. Той е най-добрият нападател в света. Неговата отдаденост е за пример. Беше добро решение да подпишем с него и това се потвърждава до момента.“

През сезон 2015/2016 Игуаин вкара 36 гола в 35 мача от Серия А за Наполи, с което подобри рекорда на калчото, който от дълги години беше притежание на Гунар Нордал.