Интер може да прати своя нападател Габриел Барбоса под наем в Аталанта като част от ново сътрудничество между двата отбора.

По-рано тази седмица президентът на бергамаските Антонио Перкаси потвърди, че е направил пътуване до Китай заедно с директора на Интер Стивън Жанг, за да разгледа базата на „Сунинг Груп“ - новият собственик на „нерадзурите“ - и да обсъди потенциални сделки.

„Това ни дава историческа възможност да стигнем до Китай и да разработим по-сериозна кооперация със „Сунинг“ за в бъдеще, като не говоря само за футбол“, каза той тогава.

Габигол се закани: Почвам начисто

Според „Тутоспорт“ партньорството между двата клуба ще включва обмен на играчи, като Интер планира да се възползва от отличната школа на Аталанта. Бергамаските вече продадоха на гранда от Милано Роберто Галярдини, който в момента е един от хитовете в Серия А.

От своя страна „нерадзурите“ ще пращат под наем в Аталанта бъдещите си звезди и така ще подпомага тяхното развитие. Бразилският нападател Габигол може да се окаже първият по тази линия.

Габигол отказа на Виляреал, Интер се чуди къде да го прати

През лятото на 2016 година Интер брои 29,5 милиона евро за острието. Барбоса обаче има трудности с адаптацията, за което говорят и статистиките му – 8 официални мача и 1 гол. Участието му в Серия А се равнява на точно 81 минути футбол, разделени в 7 участия като резерва.