Интер победи с 2:1 у дома Удинезе в среща от втория кръг на Серия А и записа първа победа под ръководството на новия наставник Рафа Бенитес, след като в първия кръг нерадзурите изненадващо направиха 0:0 с нямащия треньор тим на Болоня.

 

Еврошампионът поведе в седмата минута след центриране от корнер, когато вратарят Самир Ханданович не успя да избие добре топката и Лусио с лекота я прати в мрежата на гостите.

 

В 31-ата фриуланите изравниха след късо изпълнение на ъглов удар и пробив на Антонио Ди Натале и с гол на Флоро Флорес, който се разписа с глава, след като Естебан Камбиасо и Хавиер Санети не се намесиха убедително.

 

Шампионите стигнаха до успеха в 67-ата минута от дузпа. Уесли Снайдер бе фаулиран в наказателното поле, а Самуел Ето’о първо изпусна от бялата точка, но след това бе най-съобразителен и довкара топката във вратата на Хамданович.

 

В последните минути Ето’о можеше да вкара и още едно попадение, но направи пропуски, а веднъж дори удари гредата.

 

Така Интер излезе начело в класирането в Калчото с четири точки, но тепърва предстои да се изиграят всички останали двубои от втория кръг на италианското първенство.