Треньорът на Интер Рафа Бенитес се включи в медийната война, водена по-скоро от Милан, като не пропусна да жегне росонерите.

Испанският специалист напомни на градския съперник за финала на Шампионската лига през 2005 година в Истанбул, когато воденият от него Ливърпул би Милан, въпреки че италианците бяха повели с 3:0.

Сега от тима на Силвио Берлускони изтъкват, че могат да прекъснат хегемонията на Интер в Серия А и вдигнаха доста шум около Марио Балотели и с привличането на Златан Ибрахимович.

„Същото казах и в Истанбул, когато срещнах росонерите с Ливърпул. Те казваха така до края на първото полувреме, тогава нещо се промени”, припомни Бенитес.

„През лятото ние чакахме да видим дали е възможно да вземем някои играчи, тогава говорих с президента Масимо Морати и Марко Бранка. Знаем какво трябва да правим.”

„Президентът Морати прави финансови жертви от много години поред и ако по тази причина той е решил да спре, тогава има своите причини.”

„Отборът е силен, има качества. Трябва да се възстановим психически от миналата година. Можем да спечелим всичко с правилната психика”, каза още испанският треньор на Интер.