Много рядко срещана контузия може да сложи край на кариерата на футболист на втородивизионния италиански Виченца.

Според медицинския щаб на тима, защитникът на тима Николо Бридженти най-вероятно е първият футболист в историята, който получава разкъсване на панкреаса по време на мач.

26-годишният бранител бе ударен неволно с коляно в стомаха от своя вратар Мауро Вигорито по време на мач от Серия Б срещу Комо.

"Той продължи да чувства болка в стомаха си и поиска да бъде сменен", разказа в последствие докторът на тима Джовани Рагаци. "Стабилизира се, а след това в края на първото полувреме погледнахме на ситуацията по различен начин. Заведохме го в болница във Виченца и бърз скенер показаха малко кръв, но не и истинският произход на проблема."

"Бе извършен по-обстоен скенер, който показа разкъсан панреас. Това е много дълбок орган, разположен в близост до гръбначния мозък. На практика, коляното е смачкало панкреаса към прешлена."

"Хирургът оцени ситуацията и реши, че е необходима операция. Футболистът премина през операцията късно миналата нощ и се събуди в 5 сутринта."

"Сега сме относително уверени, но трябва да видим как ще се развие ситуацията. Прогнозата ще може да бъде дадена едва след 4-5 дни."

"Това е изключително рядка контузия. Аз съм медик от над 40 години и нямам спомен за пациенти с разкъсан панкреас. Колкото до футболисти, не мога да се сетя за нито един такъв случай в света."

"Хирургът във Виченца ми каза, че е правил такава операция само веднъж преди това, преди много години на момче, което е пострадало в катастрофа с мотор."

"Дали той ще може отново да играе футбол? На теория да, ще видим колко време ще бъде необходимо. Със сигурност трябва да изчакаме следващите няколко дни", допълни лекарят.