Отборът на Милан записа втори успех в Серия А от началото на сезона, след като победи с минималното 1:0 Дженоа. „Росонерите” прибраха трите точки, благодарение на Златан Ибрахимович, който реализира единствения гол в мача.

През първото полувреме Милан бе доста по-активен, но на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 0:0. Само три минути след подновяването на играта обаче домакините стигнаха до гол.

Андреа Пирло намери от дълбочина Златан Ибрахимович, който се измъкна от двама защитници и от линията на наказателното поле стреля за 1:0.

Звездата на Дженоа Лука Тони не успя да блесне в този мач. Десетина минути преди края на срещата Кларънс Зеедорф можеше да покачи резултата, но вратарят на Дженоа се справи в тази ситуация.

Ето и стартовия състав на Милан: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Антонини, Пирло, Гатузо, Боатенг, Робиньо, Роналдиньо, Ибрахимович.

След спечелените три точки Милан заема четвърто място в подреждането на Серия А, с 8 точки в актива си. Преди да са се изиграли останалите двубои от кръга Дженоа е на 12-а позиция.