Лацио и Милан завършиха наравно 1:1 в дербито на четвъртия кръг в италианската Серия А. Междувременно Интер постигна победа с 4:0 над Бари, а Диего Милито отбеляза първото си попадение за новия сезон. Валери Божинов игра едно полувреме за Парма, но тимът му постигна само 1:1 като гост на бившия му отбор Лече.

Отборите на Бреша, Киево и Катания пък се възползваха от равенството на Лацио и това между Каляни и Сампдория и окупираха позициите в Топ 4. Бреша победи Рома с 2:1 и прати римляните отново да търкат дъното, само с две точки от четири срещи.

На „Стадио Олимпико” в Рим стана сериозна битка между Лацио и Милан. „Росонерите” успяха да открият резултата в 66-та минута, когато точен бе навлизащият в отлична форма Златан Ибрахимович. С основна заслуга за попадението бе и Кларънс Зеедорф, който подаде завършващия пас.

Новото попълнение на Лацио Ернанес обаче също се отчете с асистенция, като изработи попадението на Сержо Флокари в 81-та минута. Това се оказа и голът, донесъл точката за Лацио, тъй като последният щурм на Милан се оказа неуспешен. Джанлука Дзамброта имаше най-добрата възможност за гостите, но шутът му в 88-та минута срещна напречната греда.

В Лече Жеда откри в 31-та минута за домакините, а Валери Божинов влезе в игра за Парма на почивката, на мястото на получили мускулна травма Себастиан Джовинко. Не Божинов, а ветеранът Ернан Креспо донесе точка на „дуковете” от двубоя, като се разписа в 69-та минута. Парма е в средата на таблицата с пет точки в актива си.

Интер постигна най-убедителната победа на вечерта, с 4:0 над Бари. Първия си гол за сезона реализира Диего Милито, прекратявайки всички спекулации за това, че се намира в дупка. Аржентинецът откри в 28-та минута, а в 86-та вкара и още един. Между неговите попадения се разписа на два пъти и Самуел Ето`о от дузпи.

Кризата в Рома продължи със загуба с 1:2 като гост на Бреша. При 1:0 за Бреша, в 65-та минута реферът отсъди спорна дузпа за домакините, и изгони Филип Мексес, с което предреши доста неща на терена. Хетемаж бе открил резултата в 13-та минута, а единственото попадение за Рома реализира Бориело чак в 83-та.

Останалите резултати от сряда:

Болоня – Удинезе 2:1

Каляри – Сампдория 0:0

Катания – Чезена 2:0

Дженоа – Фиорентина 1:1

Наполи – Киево 1:3