И Лучано Спалети разкритикува решението, позволяващо единствено притежателите на абонаменти карти за мачовете на Рома да гледат един от най-интересните мачове през сезона - сблъсъка с Наполи днес от 19:00 часа.

„Без фенове футболът е свършен” - заяви Спалети - „Този избор е труден, но тези, които са определени да го направят, знаят за рисковете и ние трябва да приемем решението.”

„Не мога да дам моята преценка за това. Играх с Наполи за Купата на Италия и мога да кажа, че без феновете футболът е свършен. Публиката е решаващ компонент за победите, така че санкции като тази вредят, не само на привържениците, но и на отборите.”

„Наполи има амбициозен президент, великолепен директор като Пиерпаоло Марино и треньор, който се справя добре. Лавеци е отличен играч. Той може да играе на всички три позиции зад нападателите, тъй като той е всестранно развит, талантлив и има прекрасна техника”, каза Спалети за неаполитанците.

Преди няколко дни на наказанието срещу феновете се опълчи и наставника на Наполи Еди Реджа, който заяви:

„Да играеш мач, за който не се продават билети или да няма гостуващи фенове е загуба не само за Наполи, а за целия италиански футбол. Това е унизително и тези правила трябва да бъдат оспорени”.