Треньорът на Наполи Еди Реджа заяви, че е дълбоко разочарован от забраната наложена на феновете на тима, да не пътуват до Рим и да не бъдат допуснати до Стадио Олимпико за дербито срещу Рома, което е едно от най-оспорваните в италианския футбол.

 

Заради лошо поведение в мача срещу Ливорно, привържениците на неаполитанците не можаха да гледат и мача срещу Интер в Милано. Според Реджа наказанията са прекалено жестоки и трябва да бъдат променени.

 

Властите в Италия дори взеха изключително неприятно решение за феновете на футболната игра в страната – за Дербито на слънцето, както е известен двубоят между Рома и Наполи, билети няма да се продават, като притежателите на абонаментни карти на вълците ще бъдат единствените зрители на мача на Олимпико след седмица.

 

„Да играеш мач, за който не се продават билети или да няма гостуващи фенове е загуба не само за Наполи, а за целия италиански футбол. Това е унизително и тези правила трябва да бъдат оспорени”, заяви Реджа.

 

„Ние вече бяхме наказани и това започна да става твърде много. Компетентните органи трябва да намерят друго решение ”, каза още наставникът на Наполи.