Наставникът на Ювентус Клаудио Раниери запя песента на феновете на „бианконерите”, след като призова съдиите в Италия да третират отбора, както всеки един друг в Калчото.

Старата госпожа” загуби от Наполи с 1:3 в предишния кръг в Скудетото, след като съдията в този мач свири две изключително спорни дузпи срещу торинския гранд.

Комитетът на футболните арбитри в Италия, председателстван от Пиерлуиджи Колина, взе решението да накаже за един месец въпросният съдия – Мауро Бергонци, след като изгледа избрани моменти от двубоя и най-вече отсъдените два 11-метрови удара в полза на Наполи.

„Харесвам Бергонци като рефер, но допусна доста грешки в нашия мач. Ние искаме да бъдем третирани като всички останали – нито по-добре, но и нито по-зле”, заяви Раниери.

Специалистът остана доста разочарован от загубата, но все пак показа оптимизъм заради добрия старт на неговия отбор от началото на кампанията: „Не трябва да забравяме, че сме тим дошъл от Серия Б. Все пак, ако успеем да запазим концентрация и играем в същия дух, кой знае на кое място ще се намираме през март или април.”