Отборът на Наполи изненада неприятно един от фаворитите за титлата в Серия А Ювентус. Момчетата на треньора Еди Реджа победиха гранда с 3:1 като домакини и

така отдалечиха „старата госпожа” от амбиците за спечелване на Скудетото.

Това бе първа победа за Наполи над Ювентус на Сан Паоло от далечния 25 март 1990 година, когато неаполитанците с Диего Марадона в състава си по ирония на съдбата печелят отново с 3:1.

Двубоят започна равностойно като двата отбора бяха предпазливи през първото полувреме и за това не се стигна до сериозни голови положения.

Второто полувреме обаче започна по коренно различен начин. Минута след неговото началото комбинация между Трезеге и Паладино изведе на стрелкова позиция Алесандро Дел Пиеро и за опитния голмайстор не бе проблем да открие резултата.

Попадението сякаш успокои „бианконерите”, които решиха, че вече са си свършили работата.

Не на същото мнение бяха неаполитанците, които само 2 минути след гола на Дел Пиеро възстановиха статуквото. В автор на изравнителния гол се превърна Валтер Гаргано, който се освободи от трима играчи на Юве и простреля Джанлуиджи Буфон.

В 62-рата минута Маурицио Домици направи обрата пълен. Съдията Бергонци отсъди дузпа за фаул на Киелини срещу Лавеци, а Домици не сбърка от бялата точка.

Само 7 минути по-късно кошмарът за тима от Торино продължи след като Буфон фаулира бившия си съотборник Салайета, който се беше откъснал сам срещу него.

Бергонци отсъди нова дузпа за Наполи, а Домици отново бе точен, въпреки че този път избра да бие в другия ъгъл на вратата на италианския национал.

И при двете отсъдени дузпи футболистите на Ювентус реагираха бурно, тъй като според тях нарушенията са били несъществуващи.

До края на мача неаполитанци се защитаваха безупречно и не позволиха на „бианконерите” да застрашат тяхната победа.

Загубата най-вероятно ще отдалечи Юве на цели 6 точки зад първия Интер, ако утре „нерадзурите” спечелят своя мач. Наполи пък върви доста успешно в първенството и в момента се намира на 5-то място с 14 точки, но и с мач повече от повечето отбори.