Атмосферата в Рома продължава да бъде изключително гореща, въпреки впечатляващата победа с 4:2 над Дженоа в неделя. Треньорът на тима Зденек Земан отново напомни на звездите си Пабло Освалдо и Даниеле де Роси за провинението им отпреди прекъсването за националните отбори.

При гостуването през уикенда и двамата бяха титуляри, а натурализираният Освалдо се отчете с две попадения за тима си. Това обаче не успя да умилостиви Земан, който нападна публично играчите си с думите, че се отнасят несериозно към тренировките.

„От моя гледна точка, срещу Дженоа наблюдавахме истинските Освалдо и Де Роси“, заяви наставникът. „Жалко, че не можех да разчитам на тях по-рано, но съм доволен, че реагираха.“

„Дали ще продължа да вадя играчи от отбора? Зависи от тяхното поведение, а не от моето. Мисля, че отборът игра добре, тъй като не бе лесно да се върнем от изоставане с 0:2 толкова рано в мача. Продължавам да твърдя, че този отбор може да победи всеки, стига футболистите да покажат качествата с и на терена, както се случи в неделя“, добави Земан.