Медиите в Италия наредиха и Барселона сред клубовете, които следят изкъсо ситуацията на Томазо Роки в Лацио и ако нападателят не се споразумее за нов договор с ръководството на римските орли, каталунците ще се опитат да купят голмайстора на чувствително ниска цена.

Роки е недоволен от политиката на небесносините, според която годишната заплата на играчите е ограничена до 750000 евро и настоява за нов контракт, според който да получава повече от тази сума. Президентът на Лацио Клаудио Лотито обаче, все още не е решил дали да удовлетвори желанието на водещия си голаджия или да продължи твърдата линия спрямо заплащането.

Томазо Роки отбеляза по 16 гола в последните два шампионата в Калчото, а наскоро отбеляза решителни голове срещу Динамо Букурещ, с които прати римляните в груповата фаза на Шампионската лига.

Роки обаче не се вълнува много от слуховете, пращащи го в редица отбори и се готви за днешния двубой на Лацио срещу бившия му тим Емполи.

„Ситуацията започна да става твърде сложна. Аз чаках дълго време и ще продължа да чакам”, каза голмайсторът, потвърждавайки за пореден път желанието си да остане на Олимпико., въпреки че смята, че е недооценен.