Полузащитникът на Наполи и капитан на словашкия национален отбор Марек Хамшик сподели днес с местни медии подробности от въоръжения грабеж, извършен срещу неговата съпруга Мартина Франова.

Екшънът се развива в предобедните часове на мача от Шампионската лига Наполи - Манчестър Сити (2:1) в морския курорт Варкатуро, който е предградие на известния с престъпността си град Джулиано, северно от Неапол.

Двама души, единият от които въоръжен с пистолет, принудили съпругата на футболиста да слезе от колата BMW X6 и изчезнали в неизвестна посока.

Мартина, която е състезателка в отбора на хандбал Орта ди Атела, е била заварена от пристигналия полицейски патрул в състояние на силна уплаха. Причината не е в отнемането на автомобила, а се дължи на факта, че тя е бременна.

Колата е била снабдена със сателитна аларма, която се задействала и принудила грабителите да я изоставят в околностите на Чезеле край Казерта, където малко по-късно била открита от полицията.

Уведомен за грабежа Хамшик напуснал хотела, в който лагерувал отборът, където пък междувременно избухнал малък пожар.

„Когато ми казаха за случилото си, веднага се върнах вкъщи и прегърнах Мартина. Очакваме нашето второ дете. Видях, че тя и бебето се чувстват добре. На терена излязох спокоен”, разказва Хамшик.

Отборът на Наполи е второто божество за неаполитанците след покровителя на града Свети Дженаро. Много вероятно е злосторниците, предизвикали неприятности на тима и на семейство Хамшик, да бъдат издирени и наказани, но не от представителите на закона, намекнаха запознати с привързаността на организираната престъпност към футбола.