Андрей Гълъбинов бе привлечен в Дженоа през лятото като свободен агент и за първи път в кариерата си ще има възможност да играе в италианската Серия А след дълги години в по-ниското ниво на футбола на Ботуша.

Гълъбинов бе привлечен поради факта, че излезе без пари на тима, а и защото може да даде още една опция в атака. Особено в началото на сезона обаче българинът може да се окаже основна фигура, а старши треньорът Иван Юрич се изказа много позитивно за това, което наблюдава от българския национал до този момент.

Официално: Симеоне премина във Фиорентина

Само преди 2 дни Дженоа официално се раздели със своята звезда в атака Джовани Симеоне, който премина във Фиорентина срещуо общо 18 милиона евро.

По принцип надеждите в атака сега са свързани с италианския национал Джанлука Лападула, който бе привлечен от Милан през лятото. Той обаче все още се възстановява от контузия и решението на проблемите в първите кръгове на първенството може да се казва Гълъбинов.

Гълъбинов резерва, Дженоа напред за Купата на Италия

В предсезонната подготовка таранът отбеляза няколко гола, а в мача срещу Чезена за Купата на Италия остана резерва, което обаче е било превантивна мярка, както Юрич обясни.

"Гълъбинов е добре, за първи път той работи толкова здраво, той просто не беше свикнал с натоварванията и имаше леки проблеми. На два пъти го спряхме превантивно, той е добре", заяви хърватският специалист, който разкри, че отдавна е привърженик на българина.

"Четири години го преследвам, вкарва постоянно двуцифрен брой голове (на сезон). Способността да реализираш не се губи, въпреки че в Серия А е по-трудно."