Българският национал Андрей Гълъбинов даде пространно интервю пред регионалните медии в Ливорно. Там той призна, че мечтата му е да играе в Серия А някой ден, но засега изданията на Апенините го свързват само с преминаване в Пескара, който също е в Серия Б и е готов да плати, каквото сегашният му клуб пожелае. 

"Няма смисъл да ме питате дали искам да играя в Серия А, естествено, че това ми е мечтата. В Италия съм от 16-годишен, дойдох още от академията на ЦСКА. Изкарах няколко години под наем в различни клубове, но сега се целя високо", споделя Гълъбинов. 

Той разкри и какви са предпочитанията му в свободното време. Нападателят обича да чете книги и да гледа спорт. Той е част от спортно семейство, като почти всички от него са волейболисти. Но това не е страстта на българския национал. 

"Обичам да гледам волейбол, но не това е страстта ми. А дядо ми е бил вратар, но във футбола съм играл на всички позиции, без неговата. Иначе в свободното си време обожавам да гледам футбол."

"Доста често съм проследявал и по пет мача на ден, стига да съм имал време. Но сега ми е доста оскъдно и гледам да го ползвам, за да уча езици и да чета книги. В момента изучавам руски език", сподели още Гълъбинов.