Андрей Гълъбинов вкара при домакинското поражение на Ливорно с 1:2 от Пескара в мач от 21-я кръг на Серия Б.

Гълъбинов игра 90 минути за Ливорно и бе основната заплаха за съперниковия отбор. Той записа своето попадение номер 5 в шампионата. 

Гълъбинов откри резултата в 36-ата минута след центриране на  Емерсон, като излезе пред защитник и отклони топката в близкия  ъгъл на вратата, пазена от Арести.

Гостите обаче изравниха в  43-ата минута чрез Рикардо Маниеро, чийто удар се отклони в  тялото на Вантаджиато от домакините и се спря в мрежата.

Българският нападател имаше още две възможности за гол, но  вратарят на гостите Арести се намеси много добре. Още преди  почивката, при 1:0, можеше да удвои след нова асистенция на  Емерсон, а втората опция беше във 2-ата минута след  подновяването на играта.

10 минути преди края вездесъщият Маниеро си спечели дузпа,  след като беше фаулиран от Москати и сам изпълни наказателния  удар. Силният му шут беше отклонен от вратаря Лука Мацони, но не успя да го спаси.

След този резултат Ливорно остава в зоната на плейофите за  влизане в Серия А, заемайки 6-о място с 31 точки. Поражението за Ливорно е първо от 21-и ноември насам, когато кандидатът за  промоция Фросиньоне ги разгроми с 5:1. Пескара събра 28 точки и  се придвижи на 11-а позиция. Начело е Карпи с 43 пред Фросиньоне и Болоня с 34.