Българинът Андрей Гълъбинов се превръща във все по-важна фигура за отбора си Реджина в Серия Б. Поради силното начало с екипа на „амарантите“, Гълъбинов бе обект на голям интерес от много медии, като сайтът strettoweb реши да погледне отвъд изявите на нападателя на терена.

"Понякога личността на играча е напълно различна от това, което обикновено се вижда на терена. И поради тази причина е хубаво да откриваме емоции и черти от характера, които са извън рамките на зеления терен. Ние вече знаем нещо за Андрей Гълъбинов. И не е само това, че е страхотен нападател. Той например идва от семейство на волейболисти и е единственият, който е избрал футбола", пише изданието.

Той се грижи много за семейството си и баща му е отправна точка в поведението му извън терена и пример за подражание. Всичко това Андрей разказва в новия формат на клубната телевизия Reggina TV.

Сред страстите на българския нападател със сигурност има музика, чиято ориентация в жанровете е доста разнообразна: "Харесвам рок музиката, Брус Спрингстийн например. Но преди мачовете слушам и Бетовен, така че съм много разнообразен", казва тарана.

От страстта към музиката отиваме до тази към животните. Повече за забавление в случая. Но трябва да се отбележи, че доскоро Гълъбинов дори имаше игуана у дома. "Когато бях в Новара, ходихме на един панаир. Аз го намерих там. Дракон - така се казваше. Това е донякъде особен домашен любимец, не всеки го има, но много ми хареса с него. За съжаление той почина това лято", допълва 32-годишният софиянец.