Българският нападател Андрей Гълъбинов изигра много силен мач за своя Новара срещу Чезена в италианската Серия Б. Тимът му победи с 3:1, а две от асистенциите за успеха бяха на родния футболист. 

Той започна като титуляр за своя тим и още в 22-та минута асистира на Джанлука Сансоне за 1:0. Още до почивката резултатът набъбна на 3:0 и на практика всичко беше ясно за крайния победител. 

Дженаро Сконямилио беше удвоил на 2:0 в 39-та минута, а само две по-късно Гълъбинов асистира на Марко Калдерони за 3:0. В края Лука Гаритано само намали за Чезена на 1:3, но това беше всичко хубаво за неговия отбор в този мач. 

Иначе в предпоследната минута Гълъбинов беше заменен от Антонио Луканович, за да обере овациите на публиката заради доброто си представяне и голямата заслуга за важните три точки. 

С тях Новара вече има 25 в актива си и е само на две от зоната за плейофите, макар да се намира на 11-о място. Чезена пък е в зоната на изпадащите с 19 точки на 20-та позиция и му предстоят тежки мачове в борбата за оцеляване.