Нападателят на Интер Горан Пандев обяви, че единствената цел, която той и съотборниците му имат, е да продължат на полуфинал в Шампионската лига. Интер води с 1:0 срещу ЦСКА Москва след първия мач между двата състава, а реваншът е утре в Русия.

„Миналата седмица бе трудна. ЦСКА Москва е добър отбор, но ние изиграхме страхотен мач. Можехме да вкараме и повече попадения обаче. Надяваме се утре да вкараме, тъй като знаем, че ще е трудно,” заяви Пандев на пресконференцията преди срещата.

„Не знам дали ще играем трима нападатели, или с друга система,” призна голмайсторът. „Това, което знам е, че ние искаме да сме на полуфинал на всяка цена. Защитниците на ЦСКА са много добри и силни физически, но се надяваме, че ще оползотворим шансовете, които пропуснахме в Милано.”

Само преди няколко месеца, Пандев дори не си бе мечтал да е на четвъртфинал в Шампионската лига. „Трябва да призная, че не съм си мислел, че мога да съм тук. Този период в Лацио не бе приятен, но няма смисъл да говорим за това сега. Всички знаете какво се случи. След това пристигнах в Интер, където се чувствам много щастлив. Знаех, че Интер е страхотен отбор, и че тук има единство. Сега продължаваме да се борим на три фронта и съм доволен, че съм тук,” обясни Пандев.

Относно изкуствения терен, на който утре ще се играе мача в Москва, Горан Пандев заяви: „Никога преди не съм играл на такъв, но съм играл в Москва с националния отбор на Македония. Пробвахме терена днес и наистина е различно. Доста е по-трудно, отколкото на тревна настилка. Топката отскача по-малко и се движи по-бързо, но трябва да преодолеем и това препятствие. Искаме да спечелим на всяка цена.”