Старши треньорът на Интер Жозе Моуриньо призна, че резултатът, с който тимът му води на ЦСКА Москва след първия четвъртфинал в Шампионската лига – 1:0 – много коварен. „1:0 е отворен резултат, всичко може да се случи,” заяви той преди утрешния реванш в Москва. „Ако не допуснем гол, ще се класираме на полуфинал, а ако отбележим ние – имаме още по-добри шансове. Но ако те вкарат първи, за нас ще стане много сложно. Но футбол не се играе с „ако”, коментира португалецът.

„В първия мач ние играхме много добре, но за съжаление вкарахме само един гол, така че сега се нуждаем от равновесие и концентрация. Убеден съм, че трябва да продължаваме да играем, както в този първи мач, и както го правихме досега в Европа през годината,” продължи Жозе. „У дома до момента сме паднали само от европейския шампион. Това ме кара да вярвам, че сме на прав път, но все пак трябва да изиграем още един сложен мач, за да стигнем полуфиналите.”

„Концентрираме се само върху този мач. Не мисля за това кого ще срещнем на полуфинал. Дали сме фаворити? Фаворити може да има само преди мача, но не и когато излезеш на терена. Трябва да почакаме до края на двубоя,” отсече Моуриньо.

Относно проблемът с контузията на Уесли Снайдер, наставникът на Интер обясни: „Той имаше проблем. Все още чакаме и се надяваме. Аз ще реша за него, и за всички останали, в последния момент. Това е най-важният ни мач за сезона и ще поема всички нужни рискове.”