Нападателят на Фиорентина Марио Гомес заяви, че отборът цели да спечели всичките си мачове до края на сезона, за да може да приключи кампанията с трофей.

„Виолетовите“ може и да са извън битката за скудетото, но пък са полуфинал в турнира за Купата на Италия, а и са сред четвъртфиналистите в Лига Европа. Това дава надежди на германеца, че флорентинци могат да изпратят един много успешен сезон.

„Че няма да спечелим титлата в Серия А е почти сигурно“, коментира той. „Целта е да продължим с победите за Купата на Италия и в Лига Европа. Нужно е да побеждаваме във всеки мач.“

„Ако бием постоянно до края, ще стигнем до финала, където шансовете са 50:50. Имаме достатъчно сили да се борим и в двата турнира, където ни трябват само победи.“

„Колкото до слуховете за мен – знам каква е истината и те не ме интересуват. Спокоен съм. Често повтарям, че искам да остана във Флоренция. Не е моментът да напускам Фиорентина. Дойдох тук, за да печеля и именно тази цел съм си поставил, а още не съм я изпълнил“, завърши Гомес.