Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела излезе със специално изявление, за да успокои отношенията си с нападателя Марио Гомес.

Италианският специалист отправи тежки думи към германеца след победата с 4:3 над Палермо, при който таранът пропусна няколко уникални ситуации. Някогашното острие предупреди Гомес, че очаква повече от него и намекна, че ако играта му не се подобри, за него ще е по-хубаво да спре с футбола.

Естествено, това не се хареса нито на острието, нито на неговия агент, който извини клиента си с контузиите, които го измъчват още от идването му на „Артемио Франки“.

„Искам да изясня, че моите коментари бяха извадени от далеч по-широк контекст, но медиите ги оформиха така, че да се отнасят само до Марио“, написа Монтела на официалния клубен сайт.

„Отговарях на множество въпроси, които касаеха създадените положения и отбелязаните голове, както и това, че в момента не се възползваме максимално от шансовете, които създаваме.“

„Говорил съм за формата на Марио много пъти в залата за пресконференции и в интервюта след мачове, винаги с намерението да помогна на моя играч да се оттърси от ситуацията, в която се намира. Обикновено не критикувам играчите си, при всички положения не и публично. Определено не искам да правя това с Марио, за когото знаем, че разполага с неоспорими качества като професионалист и човек“, завършва изявлението на Монтела.