Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон сподели, че с успеха след дузпи над Уругвай отборът е почел традициите на националния тим по най-добрия възможен начин.

Стражът на Ювентус имаше решителна роля за прясно завоюваното трето място в турнира за Купата на Конфедерациите, след като отрази три удара от бялата точка след 120 минути футбол и резултат 2:2.

„Страшно сме горди, защото днес бе наистина трудно. Щеше да бъде още по-тежко, ако не притежавахме такъв характер“, заяви ветеранът. „Имахме трудности по време на мача, но се борихме до края. Срещу Испания не успях да зарадвам съотборниците си, но днес успях, макар и със закъснение.“

„Щеше да е разочароващо да не спечелим, след като играхме два дни в такава жега. Имахме обаче правилната нагласа и още веднъж почетохме традициите си по най-добрия възможен начин.“

„Трудно някой ще ни съди за показаното, защото самият факт, че излязохме на терена на два вместо на четири крака е чудо. Тази победа разкрива какъв е истинският ни потенциал“, завърши Буфон.