Треньорът на Рома Руди Гарсия изрази възхищението си от представянето на Матиа Дестро, който наниза хеттрик при успеха с 3:1 над Каляри.

Победата временно съкрати изоставането от Ювентус на пет точки – 76 спрямо 81, като торинци посрещат 18-ия Ливорно в понеделник. Въпреки това френският специалист отчете, че тези три точки внасят повече напрежение върху преследвача Наполи, който ще гостува на Парма.

„Резултатът е справедлив, защото показахме страхотно владеене на топката и преливане през втората част. Успяхме да се възползваме от пространствата, след като поведохме“, отчете Гарсия.

„Преди да дойда тук, единственото, което знаех за Дестро, е, че е контузен. Днес той доказа, че може да играе не само в наказателното поле, но е завършен нападател и разбира, че трябва да се раздава на максимум във всеки един мач. Той трябва да поддържа желанието си за победа“, каза наставникът за Дестро, който вкара 7-ия си гол в последните 6 мача на тима и вече има 13 от началото на сезона.

„Вярно е, че когато Франческо Тоти не играе, Дестро е много полезен централен нападател. Като играе с останалите, той може само да се подобри, но дори когато играе на крилото – и има свобода на движение – той може да допринася в различни зони. Не обичам нападателите ми да играят в строго специфични зони“, обясни Гарсия.