Рим има един Принц и неговото име отдавна е известно - Франческо Тоти! Легендата на Рома продължава да записва името си сред рекордите в дербито с Лацио, макар вече да е на 38 години. 

Капитанът на "джалоросите" отбеляза и двата гола за равенството 2:2 с "орлите" днес следобед и това му отреди още един легендарен рекорд. Той вече има 11 гола в шампионатните дербита на Вечния град, което го прави и най-резултатният играч в този мач, що се отнася до Серия А. 

Но ветеранът продължава да преследва и други рекорди. С тези две попадения той вече има общо 239 на сметката си в италианския шампионат. Така скъси разликата от вечния реализатор на футбола на Апенините Силвио Пиола, който има 274. 

Тоти има договор с Рома за още година и половина, след което смята да се откаже от футбола. Така че това постижение ще му бъде доста трудно за достигане, въпреки че и Пиола е бележил след 40-та си годишнина.

Иначе с тези два гола, капитанът на "вълците" вече има 296 на сметката си с екипа на родния си клуб, но отбелязани във всички турнири. По-реалната цел пред него е да вкара 300 гола за тима си, при това даже до края на сезона.