Вратарят на Интер Франческо Толдо обяви, че слага край на своята кариера след 20 години в професионалния футбол.

Стражът на европейския клубен шампион няма да излиза повече на терена, но ще продължи да работи при нерадзурите. Толдо обяви пред официалния сайт на тима:

 

„Взех решение. Ще спра да играя. Ще спра с футбола. Това е първият път, в който казвам това официално, а освен това и емоционално”.

 

Италианският страж, който бе резерва на Жулио Сезар от пристигането на бразилеца преди пет сезона, допълва: „Моята почивка тази година ще бъде много дълга в смисъл, че аз няма да играя повече. Въпреки това обаче, аз ще остана в Интер и ще помагам за подобряването на имиджа на отбора.”

 

„Мисля, че всички в отбора бяхме коректни един към друг, а като резултат на това започнаха да идват победите, а те пък направиха обстановката в тима отлична”, коментира Франческо Толдо.

 

38-годишният вратар, който носи екипа на Интер от 2001 година, заяви още, че не възнамерява да прави бенефисен мач. Той призна: „Не, не, няма да има такъв мач”.

 

Толдо започва своята кариера като юноша на Милан през 1987 година и след три години е викнат в първия тим, но така и не успява да играе за росонерите. Той бива даден под наем и прекарва известно време във Верона, Тренто и Равена.

 

Франческо Толдо подписва с Фиорентина през 1993 година, преди да напусне стадион Артемио Франки в посока Интер осем години по-късно.