Фиорентина стигна спокойно до четвъртфиналите за Купата на Италия. "Виолетовите" се справиха с Аталанта на своя стадион с 3:1, като за успеха им стигнаха само първите 28 минути в мача. 

Тогава Марио Гомес отбеляза два гола, а между попаденията му от дузпа се разписа Хуан Куадрадо. Роландо Бианки само намали изоставането на тима си с почетен гол, но това не стопли особено отбора му. 

Двата тима започнаха във вихрено темпо, като пропуснаха редица положения още в първите пет минути. В 6-та обаче резултатът вече беше открит. Тогава точен беше Марио Гомес за 1:0. 

Тогава той стреля от границите на наказателното поле, топката се отклони в тялото на Джампаоло Белини и заблуди вратаря на Аталанта. Пет минути по-късно преднината на домакините беше удвоена. 

В ситуацията пак беше замесен Гомес. Германецът падна в наказателното поле след едно единоборство с Гилермо Стендардо и реферът реши да даде изключително спорна дузпа. Куадрадо беше безкомпромисен и направи 2:0. 

Малко след това беше изгонен и треньорът на Аталанта, а резултатът стана класически в 28-та минута, когато пак Гомес се измъкна от опита за изкуствена засада на защитата на Аталанта и преодоля вратаря Аврамов хладнокръвно. 

Малко преди почивката, в 40-та минута, Алехандро Гомес не успя да преодолее вратаря на Фиорентина, но топката попадна у Роландо Бианки и той опъна мрежата за 1:3. Този резултат се запази и до края на мача. 

В края му Маркос Алонсо от състава на домакините си изпроси невероятно глупав червен картон, въпреки че всичко вече беше решено, и ще пропусне следващия мач на "виолетовите".