Отборът на Фиорентина допусна изненадваща загуба с 1:2 като гост от Кротоне в мача от 11-ия кръг на Серия А. Това бе първо поражение за “виолетовите” от три мача насам, докато домакините, в чийто състав отново не беше възстановяващият се от травма Александър Тонев, записаха първа победа в последните си пет срещи. Анте Будимир откри резултата в 17-ата минута, а Марселон Трота удвои де минути по-късно. Марко Бенаси върна едно попадение минута преди края на първата час.

Срещата започна с две бързи попадения за “виолетовите”. В 17-ата минута  Марсело Трота демонстрира страхотен поглед и подаде към Анте Будимир, който хладнокръвно оплете топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Само две минути по-късно лоша намеса на Жордан Верету позволи на Марсело Трота да достигне до границата на наказателното поле. От там футболистът на Кротоне не сбърка удвоявайки резултата.

В 24-ата отново Трота пропусна отлична възможност да утрои резултата, след като си спечели достатъчно пространство, за да засече центрираната топка в наказателното поле, но ударът му с глава премина малко над напречната греда.

Натискът на домакините продължаваше и 41-ата Андреа Барберис замалко да сложи края на интригата в двубоя. Футболистът изпълни по блестящ начин пряк свободен удар, пращайки топката под напречната греда. Марко Спортиело обаче плонжира и спаси.

Минута преди края на редовната първа част гостите стигнаха до почетното си попадение в срещата. Федерико Киеза се оказа на добра стрелкова позиция, но видя Марко Бенаси и пусна към него, който от своя страни овладя добре и преодоля вратаря с прецизен удар в долния ляв ъгъл, правейки резултата 1:2.

През втората част гостите се активизираха в търсене поне на точкатат. В 66-ата минута отново Киеза Федерико Киеза проби и успя да изстреля мощен снаряд от около 13 метра, който обаче единствено разтресе напречната греда.

В 78-ата минута Джовани Симеоне пропиля страхотна възможност да възстанови равенството. Той изпрати мощен удар с глава към вратата на домакините, но опитът му мина встрани от десния стълб.

Спечелените три точки изкачиха Кротоне на 15-ата позиция в класирането с актив от 9 точки. Фиорентина пък остава на седмото място с 16.

В другите изиграли си мачове от Серия А Наполи се наложи с 3:1 над Сасуоло и запази лидерската си позиция в подреждането с 31 точки.

Сампдория победи Киево с категоричното 4:1. Карол Линети (20’), Лукас Торейра (26’, 85’) и Дуван Сапата (44’) реализираха попаденията за домакините, а Фабрицио Качаторе вкара единственият гол за Киево в 24-ата минута. След победата Самподория вече заема 6-ото място с актив от 20 точки, а Киево е на 10-ото с 15.

СПАЛ се наложи над Дженоа с минималното 1:0. Единственият гол в срещата бе реализиран от Мирко Антенучи в 56-ата минута. Българският национал Андрей Гълъбинов влезе в игра за "грифоните" като резерва в 74-ата минута. Така СПАЛ се измъкна от зоната на изпадащите и вече е на 16-ото място с 8 точки, докато Дженоа е 18-и с 6.

Удинезе спечели домакинството си на Аталанта с 2:1. Ясмин Къртич откри в 29-ата минута за гостите. Родриго де Пол възстанови равенството след отсъдена дузпа, а Антонин Барак 68-ата минута пълен обрат в срещата с гол в 68-ата минута на срещата. Удинезе дръпна напред и вече е 13-и с 12 точки, докато Аталанта заема 9-ата позиция с 15.