Отборът на Фиорентина постигна минимална домакинска победа с 1:0 над Удинезе в 7-ия кръг на Серия А. Единственото попадение на стадион „Артемио Франки” бе дело на Никола Миленкович, който реализира в 72-ата минута. 

Първата част не се отличи с кой знае колко интересни ситуации, с изключение на  34-а минута, когато Илия Несторовски намери начин да преодолее вратаря и да реализира, но съдията даде знак, че иска да прегледа гола на Удинезе с помощна на ВАР. След намесата на видео асистента Алесандро Пронтера отмени гола заради игра с ръка.

В 57-ата минута Франк Рибери изпълни свободен удар от обещаваща позиция и стреля директно, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 72-ата минута Никола Миленкович откри резултата в двубоя след като засече топката от корнер с глава.

В края на срещата Херман Пецела имаше възможност  да удвои аванса на „виолетовите”, но Хуан Мусо бе на точното място в точното време и направи изумително спасяване.

Така Фиорентина постигна трета поредна победа в първенството и се намира на 6-а позиция с актив от 11 точки, а Удинезе е 14-и със 7 точки от изиграните срещи.