Вече бившият президент на Сампдория - Масимо Фереро заяви, че пише книга в затвора и би искал да се обади най-вече на синовете си и Фабио Куалярела. Фереро беше арестуван за финансови престъпления миналия понеделник и се оттегли от ролята си на президент на Самп в същия ден. Клубът обаче не е замесен в обвиненията, довели италианският бизнесмен в затвора.

„Пиша книга. Притеснен съм, защото имам над 600 служители, които рискуват да останат без работа. Искам да се обадя на синовете си. Все още не съм се адаптирал в ситуацията. Освен това бих искал да се обадя на Фабио Куалярела“, заяви Фереро през „Гадзета дело Спорт“.

Сампдория в момента е собственост на Джанлука Видал, който разкри, че има няколко групи, които се интересуват от придобиването на клуба, но фаворити остават Джанлука Виали и неговия партньор Джеймс Динан.

„Моряците“ спечелиха дербито на Генуа в петък, побеждавайки с 3:1 Дженоа, а треньорът им Роберто Д’Аверса посвети победата на бившия президент на тима.

Gulliver/GettyImages
56 снимки

„Все още не мога да си обясня защо се случи всичко това. Последния път синовете ми ги нямаше, когато се обадих“, продължи той.

„В бъдеще бих искал да създам проект за затворите. Трябва да похваля тези, които управляват това място. Те са истински джентълмени. Те се отнасят добре с мен и са отлични в работата си, дори и да са ниско заплатени.

Много известни и близки хора, които познавам, дори не са се обадили на жена ми, за да окажат своята подкрепа“, завърши Фереро.