Милан предвкусваше триумфа в дербито срещу Интер, когато Иван Перишич попари „росонерите“ в добавеното време на мача и по този начин спаси „нерадзурите“ при дебюта на Стефано Пиоли. Дерби де ла Мадонина завърши 2:2 в 13-ия кръг на Серия А. По този начин „росонерите“ пропуснаха да излязат на второ място в класирането.

Интер започна по-активно мача, Иван Перишич направи добър пробив в 14-та минута, който бе завършен с удар, но Донарума спаси. Десет минути по-късно Перишич стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Донарума. След центриране от корнер в наказателното поле на Милан, Жофри Кондогбиа стреля с глава, но в аут. Антонио Кандрева пробва да изненада Донарума с далечен удар в 38-та минута, но Мауро Икарди не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Матиа Де Шилио отправи далечен удар в 40-та минута, но Самир Ханданович спаси. Карлос Бака пробва далечен удар в 42-та минута, но словенският страж отново бе на мястото си и отрази удара на колумбийския нападател.

Милан поведе в резултата в 42-та минута, когато Сусо с диагонален удар изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Ханданович.

Джакомо Бонавентура отправи хубав удар в 50-та минута, но топката се отклони от крака на Д'Амброзио и премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Ханданович.

Интер успя да изравни резултата в 53-та минута след страхотен гол на Антонио Кандрева, който със силен шут пред дъгата на наказателното поле на Милан изпрати топката във вратата на Донарума.

Милан си възстанови аванса от един гол в 58-та минута, когато Сусо финтира Жоао Миранда и вкара топката във вратата на Ханданович.

Иван Перишич отправи хубав диагонален далечен удар в 67-та минута, но встрани от вратата на Милан. Мауро Икарди стреля слабо в 69-та минута и не затрудни Донарума, който спаси. Иван Перишич центрира остро в наказателното поле на Милан в 83-та минута, след което Мауро Икарди успя да закачи топката, но не достатъчно, за да може да промени треакторията и Донарума спаси.

Интер успя да изравни резултата във втората минута на добавеното време на срещата, когато Джейсон Мурийо центрира топката в наказателното поле на Милан, където Иван Перишич отблизо засече топката и я изпрати във вратата на Донарума.

След това равенство Милан е трети с 26 точки, колкото има и втория Рома, но „римските вълци“ са с по-добра голова разлика. Лидер е Ювентус с 33 точки. Интер е девети с 18 точки.