Драматичната домакинска победа на Лацио с 3:2 срещу Чезена в четвъртък вечерта даде ясен знак за помирение между тифозите на орлите и треньора Еди Рея.

Въпреки че Рея пое римляните преди две години, когато те бяха застрашени от изпадане в Серия Б и направи състав, борещ се за място в Шампионската лига, опитният наставник често бе критикуван от привържениците на небесносините.

Снощи обаче феновете на Лацио скандираха името на Рея, след като любимият им тим показа силен дух и огромно желание за победа в мразовитата вечер на Олимпико.

Домакините, в чийто състав има много контузени играчи, падаха с 0:2 на почивката и бяха с човек по-малко след червения картон на Абдулай Конко. През втората част обаче десетимата на терена вкараха три гола и стигнаха до важната победа с 3:2 в битката за третото място в Серия А.

„Да спечелиш мач като този е като да спечелиш дербито“, заяви Еди Рея и благодари на своите възпитаници за раздаването и старанието:

„Обръщам се към играчите, защото те са тези, които ни дават всички велики моменти. Мирослав Клозе никога не се предава и се превръща в спойката между полузащитата и нападението. Клозе наистина служи за пример за всички останали. Не осъзнавах, че той е толкова добър в играта между тези две линии.“

„Ернанес също беше изключителен. Ще трябва да се изгради статуя в чест на този екип. Либор Козак имаше сили в краката си за само 20 минути игра, затова не започнах с него. Той влезе и ни помогна наистина много“, заяви Рея.

Чешкият нападател Козак, който се завърна след лечение на контузия, влезе на почивката и помогна за трите гола за 10 минути, като асистира на Сенад Лулуч за втория и сам вкара третия, а след това, за да не възобнови контузията си отново, бе заменен след само 39 минути на терена.