Фенското движение на Лацио излезе с официално изявление, в което се заявява, че тифозите повече няма да посещават мачовете на тима. Това радикално решение е било взето, заради въведените поименни карти на феновете, на които ще се съхраняват всички данни за собственика й.

Без съответната карта, привържениците не могат да влизат на стадиона, за да гледат любимците си, а в случай на извършено някакво престъпно деяние от страна на фена, картата  ще се блокира.

„Ние взехме това болезнено решение да изоставим нашия втори дом – северната трибуна на Олимпийския стадион в Рим. Много хора вече знаят за какво става дума, но ние смятаме, че трябва да обясним нашето решение. Ние – тифозите, винаги сме обичали свободата. Системата заведе младите хора от площадите и улиците на стадиона, за да ги контролира, за да държи под ръка революционно настроените младежи”, се казва в официално изявление на феновете.

„Ние сме уверени, че на практика всички мислят като нас, защото високо ценят личната свобода на фена, на привърженика и даже на всеки гражданин. Ние няма да търпим записването на лични данни на картите. Не им беше достатъчно камерите, микрофоните, да подслушват телефоните, да изземат информация от компютрите, за да ни контролират. Тифозите са родени свободни”, се казва още в писмото на привържениците на Лацио.