С невероятно зрелище започна съботната програма в Серия А. Борещият се за зона Европа тим на Сампдория надделя с 5:3 над доиграващия сезона домакин Сасуоло и опази живи надеждите си да се докопа до място в Топ 6 на класирането. 

В двете полувремена паднаха по четири гола. Грегоар Дефрел и неостаряващият Фабио Куалярела дадоха добър аванс на "моряците" в началото, но Жереми Бога намали за домакините, преди Карол Линети да възстанови двете попадения преднина за гостите преди почивката. 

След нея Денис Прает направи 4:1 за генуезците, но Алфред Дънкан намали малко след изтичането на час игра. Маноло Габиадини уби интригата с пети гол за Самп, а Хума Бабакар в продължението на мача сложи край на головото зрелище. 

Мачът започна страхотно и само след четвърт час резултатът беше открит. Тогава правещият великолепен сезон ветеран Фабио Куалярела свали една топка на връйлитащия пред вратарското поле Грегоар Дефрел и той със силен шут опъна мрежата за 1:0 за Самп. 

Самият Куалярела удвои с 21-ия си гол от началото на сезона в 36-та минута, когато една зле изчистена от защитата на Сасуоло топка се озова на крака му на границата на наказателното поле и той с мощен изстрел препарира вратаря за 2:0. 

Но "неровердите" бързо върнаха интригата. Само две минути по-късно Пол Лирола направи страхотен пробив и пусна топката на метър от голлинията, където непокритият Жереми Бога нямаше как да сбърка - 1:2. А феновете предвкусваха зрелището. 

Още в следващата атака гостите възстановиха аванса си от два гола. Тогава Дефрел укроти една топка около точката на дузпата, хитро свърна за Карол Линети и полякът с много силен и плътен изстрел вкара топката в мрежата на домакините за трети път. Така почивката дойде при 3:1 за Самп. 

Веднага след подновяването на играта на практика всичко свърши. Тогава, още в първата атака след първия съдийски сигнал за старт на полувремето, Никола Муру напредна по левия фланг и центрира за връхлитащия Денис Прает и той заби топката под горната греда за 4:1. 

Но това не отказа атакуващо настроените домакини. В 63-та минута те намалиха чрез Алфред Дънкан, който прати истински снаряд от над 25 метра, след като получи удобно топката от Жереми Бога и успя да напредне и да стреля силно за успешния резултат. 

Този ентусиазъм на Сасуоло беше посечен в 72-та минута с пето попадение в полза на генуезците. Карол Линети се възползва от поредна грешка в защитата на домакините, пусна вдясно на свободния в наказателното поле Маноло Габиадини и той прониза мрежата за 5:2. 

Все пак прави чест на домакините, че не спряха да търсят нов гол и в крайна сметка стигнаха до него в продължението, когато Хума Бабакар оформи крайното 3:5 с хубаво изпълнение и сложи точка на този невероятен голов екшън. 

След тази развръзка Сампдория събра 42 точки на деветата позиция, но е само на две зад шестия Торино. Сасуоло е 12-и с 10 точки по-малко от "моряците" и на практика доиграва сезона.