Футболен клуб Сампдория се видя принуден да отрече официално появилите се сред италианските медии информации за автомобилно преследване с полицията, в което е бил замесен нападателят Грегоар Дефрел.

Бързи и яростни: Хванаха пиян нападател на Самп след автомобилна гонка

Според въпросната история французинът е опитал да се измъкне от властите малко в стил „холивудски екшън”, което довело до гонитба по улиците на Генуа. Тя приключила с катастрофа на футболиста, който нацелил висок тротоар. Тиражираше се също така версията, че той е действал под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

„По отношение на случилото се с Грегоар Деферл през миналата нощ, бордът на Сампдория получи потвърждение от полицейското управление в Генуа, че не е имало никакво преследване с автомобили”, реагираха от клуба. „Полицията се е намесила след пътен инцидент на Корсо Еуропа, затова и общинската полиция е реагирала.”

„Дефрел не е опитвал да избяга от каквито и да е проверки. Той е сътрудничил и демонстрирал готовност да обсъди инцидента. Всяка друга реконструкция на фактите, по тази причина, трябва да се счита за изпразнена от съдържание”, добавиха от Сампдория.

27-годишният Дефрел премина в Самп под наем от Рома в началото на сезона. Той стартира много добре, отбелязвайки 4 гола в първите си 3 срещи, но оттогава насам прибави само други 2 попадения, въпреки че дотук има 26 участия. Все по-често напоследък бившият ас на Сасуоло започва да се заседява на пейката за „блучеркиати”.