Треньорът на Лацио Едоардо Рея призова играчите му да не се отпускат и да не си мислят, че вече са се класирали за Шампионската лига, каквато е целта на тима през този сезон.

В неделя римският тим би с 1:0 у дома Бари с ранен гол на бразилския плеймейкър Ернанес и се укрепи на 4-ото с 48 точки, следван от Удинезе с 44, Ювентус с 41, Палермо с 40 и Рома с 39 точки.

„Все още имаме да извървим дълъг път” – каза Еди Рея – „Със сигурност сме щастливи, че през уикенда увеличихме преднината пред съперниците ни и това подсказва, че връщаме най-добрата си форма.”

„В последните няколко седмици тимът ни още веднъж демонстрира представянето си от началото на сезона, когато водехме в класирането. Направихме го и срещу Бари.”

„Ернанес беше в отлична форма срещу Бари и освен неговия гол, той наистина заслужи да бъде играч на мача с цялостното си представяне.”

„Ернанес е завършен полузащитник и той също така има способността да шутира с невероятна сила. Ако той започне да се учи да шутира в ъглите, съм сигурен, че ще стане дори още по-решителен играч за нас.”

„Работим здраво и тихо, за да подобряваме нещата от атака до защита и сега още веднъж записахме суха мрежа, което беше решително, за да си гарантираме победата”, каза още наставникът на Лацио.

Орлите са допуснали само 22 попадения в 26-те мача от началото на сезона в Серия А и отстъпват по този показател само на лидера Милан, който е инкасирал 20 гола. 22 е допуснала и отбраната на втория Наполи.