Бившият италиански нападател Джузепе Роси желае силно да се завърне на терена. 31-годишният Роси все още не може да си намери клуб, след като бе освободен от Дженоа през лятото и в момента е свободен агент. 

Италианецът направи име в испанския Виляреал по време на престоя си между 2007 и 2013 г. (136 мача, 54 гола), но непрекъснатите му контузии не му позволиха да надгради представянето си в отбори с по-високи амбиции.

Последователно Роси премина през тимове като Фиорентина, Леванте, Селта и Дженоа, където за повече от 5 години едва изигра по-малко от 80 мача.

"Трябва да бъда търпелив и да съм готов, когато възможността дойде, тъй като в момента ситуацията не е в моите ръце", сподели Роси пред "Corriere dello Sport".

"Имаше клубове, които ме искаха, но с оглед на техните състави - по над 25 души, едва ли щяха да ме вкарват в сметките. Всички знаят за моите контузии и това ги спира. Но те вече не са такива, както преди. Все пак не мога категорично да обещая подобно нещо, но те никога не са ме спирали", добави той.

"Винаги се връщам и съм готов да играя на познатото си ниво. Не търся 5-годишен контракт, който да ми донесе милиони евро. Искам просто да покажа, че съм качествен футболист. Искам да играя", завърши талантливият нападател.

Роси бе част и от националния отбор на Италия между 2008 и 2014 г., където записа над 30 мача и реализира 7 гола.