Мениджърът на Ювентус Алберто Дзакерони обяви, че загубата от Наполи снощи се дължи най-вече на безличното представяне на момчетата му през второто полувреме. „Бианконерите” водеха с 1:0 на почивката, но след това тимът от Неапол реализира три попадения, и дори пропусна дузпа, за да направи кошмара на Дзак по-голям.

„Наполи почти не ни създаваше проблеми през първото полувреме,” отбеляза треньорът. „Те играеха устремено, с интересни идеи в атака, но реално почти не застрашиха вратаря ни. Но второто полувреме ще е най-добре да го забравим по-скоро. От известно време като че ли не успяваме да поддържаме ритъм на игра.”

„На терена за моя отбор имаше футболисти, които току-що влизаха след контузии, но не трябва да омаловажаваме постижението на Наполи,” добави наставникът на Юве.

Дзакерони използва нова схема, оставяйки на пейката Диего. „Видях възможността да пусна 4-4-2, с Клаудио Маркизио отляво, и Мауро Каморанези на обичайната му позиция вдясно,” отчете специалистът. „Но след това загубихме Кристиан Поулсен и трябваше да променяме всичко. Що се отнася до Диего, аз избирам тези, които са в най-добра кондиция.”

„Аз имам договор до 30 юни, и цел да достигнем четвърто място,” обясни за бъдещето си Дзакерони. „Мисля само за това и за нищо друго. Но за да успея, трябва да спрат контузиите. Когато по четири-пет-шест играчи се травмират всяка седмица, нещата стават сложни.”